שום שחור, ידוע כפצצה של בריאות!
השום שחור פי 5 יותר בריא משום רגיל וזאת בלי הריח החריף וטעם משודרג,
אנטי דלקתי, אנטי ויראלי, אנטי חיידקי, מחזק מערכת חיסונית ועוד…
מומלץ לשלב כ-3 שיני שום מדי יום, החל בתבשילים, בפסטות או "סתם" על הלחם ליד הסלט.
את שיני השום השחור ניתן להוסיף לתבשילים ולתיבול של דגים, בשר, קדירות ואורז.
היא יוצרת טעם עדין של שום מתקתק ומוסיפה צבע שחור מעניין למנות.
השום השחור עובר תהליך יישון והתססה שנמשך חודש בחום נמוך.
במהלכו השום הופך לשחור, הוא נעשה מתקתק וכרמלי, ללא החריפות והמרירות האופיינית לשום.
בנוסף לטעמו הייחודי והמפתיע, יש בו רמות גבוהות של נוגדי חימצון (פי שניים משום רגיל)
ולכן הוא נחשב למסייע במניעת סרטן וכולסטרול גבוה.
תהליך היישון לא רק שאינו פוגע בערכים התזונתיים של השום אלא אפילו מעצים אותם.
טעמיו מזכירים משהו בין רכז רימונים, לחומץ בלסמי. אפשר לשלבו במנות רבות.
ניתן לאכול אותו כפי שהוא או להוסיף אותו קצוץ או כתוש לטחינה, לרוטבי סלט, תבשילים, בשר, קדירות, אורז או פשוט לנשנש ישר מהקופסא…